• Inop Ottp Slideshow 2
  • OTTP2018 1
  • OTTP2018 2
  • OTTP2018 3

OnderwijsTopTalentPrijs 2018 van start!

De OnderwijsTopTalentPrijs 2018 is officieel van start gegaan. De prijs wordt in oktober in Leiden uitgereikt. Lerarenopleidingen kunnen hun kandidaten aanmelden via het formulier op deze website. Ook studenten kunnen zichzelf aanmelden. → Formulier

Bernadet Tatje

Rijksuniversiteit Groningen, Lerarenopleiding

Als docent heb ik de belangrijke rol om leerlingen te ondersteunen in hun leerproces. Om elke leerling zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de leerprocessen van deze leerlingen.

Hiervoor heb ik een opdracht ontwikkeld waarbij leerlingen 5-havo stap voor stap vragen oplossen bij een figuur uit de vakken BiNaS. Door leerlingen deze vragen hardop denkend te laten maken, heb ik inzicht gekregen in hoe leerlingen leren, denken en over welke vaardigheden zij beschikken. Dit inzicht heeft mij geholpen om lessen beter aan te laten sluiten bij de wensen van de individuele leerling. De opdracht is zodanig ontworpen dat leerlingen stap voor stap ondersteund worden bij het ontwikkelen van een beter begrip van een figuur uit de BiNaS.