Danique Backx
In de periode van september 2014 tot en met mei 2015 heeft Danique Backx onderzoek gedaan op haar stageschool naar het thema “samenwerkend leren”.
Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.
In de periode van september 2014 tot en met mei 2015 heeft Danique Backx onderzoek gedaan op haar stageschool naar het thema “samenwerkend leren”.
Hogeschool Driestar Educatief, Gouda
De ingezonden scriptie behandelt de vraag hoe leerkrachten in groep 6 de juiste samenhang kunnen creëren in hun beeldende vormingslessen.
Stenden Hogeschool, Pabo Meppel
Inge wilde tijdens haar stage op een basisschool ontdekken hoe het komt dat passend onderwijs op deze school op een zeer succesvolle manier is ontwikkeld.
Arno Broos heeft in groep 7 onderzocht of het leerrendement van het rekenonderwijs wordt verhoogd door gebruik te maken van de nieuwe adaptieve mogelijkheden die ontstaan door het gebruik van de tablets van Snappet.
Hogeschool Inholland, Pabo Dordrecht
Op de stageschool van Larissa Dubbeldam was men ontevreden over het woordenschatonderwijs. Zij heeft daarom een (afstudeer)onderzoek gedaan in de groepen 6, 7 en 8 met als doel het woordenschat-onderwijs integraal te maken.
Hanze Hogeschool Groningen, Pedagogische Academie
Er is nog geen lesmethode beschikbaar om leerlingen op de basisschool (groep 7 en 8) te leren programmeren en er zijn geen kerndoelen voor dit vak opgesteld.
Stenden Hogeschool, Pabo Assen
Aimée Huizinga heeft onderzocht op welke manier de theorie van de Meervoudige Intelligentie geïntegreerd kan worden in het natuuronderwijs aan jonge kinderen (groep 0, 1 en 2).
Hogeschool Utrecht, Instituut Theo Thijssen
Begrijpend lezen is een complexe vaardigheid, waar sommige leerlingen moeite mee hebben. Deze leerlingen hebben baat bij interactie en expliciete aandacht voor leesstrategieën.
De stageschool is een kleine school en heeft te maken met een krimpsituatie. Men werkt daarom met het concept ‘Kansrijke combinatiegroepen’, er wordt lesgegeven aan meerdere leerjaren in een klas.
Het onderzoek van Nanoe Lorkeers heeft als doel dat leerkrachten meer inzicht krijgen in de wijze waarop kan worden gewerkt aan het uitbreiden van de diepe woordkennis van de leerlingen.
ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten DBKV, Zwolle
Anne-Marie Meertens heeft haar afstudeerstage gelopen bij FleCK, een instelling voor kunsteducatie in Flevoland.
Iselinge Hogeschool, Doetinchem
Op de stageschool wordt sinds twee jaar aan teamleren gedaan, een vorm van netwerkleren.
Stenden Hogeschool, Pabo Emmen
Met haar scriptie wil Reah Santing de leerkrachten van haar stageschool inzicht geven in de manier waarop zij leerlingen uit groep 8 qua planningsvaardigheden beter kunnen voorbereiden op de overgang naar het voortgezet onderwijs.
Fontys Hogeschool Kind & Educatie, Eindhoven
Roger Steijger wil een positieve bijdrage leveren aan het functioneren van het team op zijn stageschool. De onderzoeksvraag is: ‘Welke interventies zijn mogelijk om de mindset van het leerkrachtenteam van de casusschool zo te beïnvloeden dat de motivatie en sfeer binnen het team stijgen?’.
Zuyd Hogeschool, Conservatorium Maastricht
Maud Verberne heeft twee jaar stage gelopen op een school voor kinderen met hoor-, taal- en/of spraakproblemen.
Fontys Hogeschool Kind & Educatie, Den Bosch
Op haar stageplek heeft Lisa van den Wildenberg onderzocht hoe leerkrachten tablets inzetten binnen de 1-zorgroute en welke opbrengsten en knelpunten zij en hun leerlingen ervaren.