• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs Editie 2019 van start

Is een van je voormalige of huidige studenten dé gedroomde kandidaat voor de OnderwijsToptalentPrijs? Of ben je zelf een enthousiaste leraar (in spe) in het basis- of voorgezet onderwijs en mag iedereen zien wat jij het onderwijs en je leerlingen te bieden hebt? Ga dan nu naar de inschrijfpagina en doe mee!

Aimée Huizinga

Stenden Hogeschool, Pabo Assen

Aimée Huizinga heeft onderzocht op welke manier de theorie van de Meervoudige Intelligentie geïntegreerd kan worden in het natuuronderwijs aan jonge kinderen (groep 0, 1 en 2).

Het was een kans om leerkrachten te laten zien wat het effect is op de ontwikkeling van kinderen als ze tijdens natuurlessen kunnen werken vanuit hun intelligentiepatroon. Aimée heeft een literatuurstudie gedaan, om meer informatie krijgen over verschillende onderwijsmodellen, de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen en het valide beoordelen van meervoudige intelligenties. Deze informatie is vervolgens omgezet in observatieformulieren en materialen voor in de klas. Gedurende een testfase is bepaald in hoeverre de ontwikkelde materialen een aanvulling zijn op het natuuronderwijs.