• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs Editie 2019 van start

Is een van je voormalige of huidige studenten dé gedroomde kandidaat voor de OnderwijsToptalentPrijs? Of ben je zelf een enthousiaste leraar (in spe) in het basis- of voorgezet onderwijs en mag iedereen zien wat jij het onderwijs en je leerlingen te bieden hebt? Ga dan nu naar de inschrijfpagina en doe mee!

Gemma Groenewoudt

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten DBKV, Zwolle

De vraag die Gemma Groenewoudt zichzelf heeft gesteld is: ‘Op welke manieren kan creatief denken in het voortgezet onderwijs worden gestimuleerd door middel van lichaamsbeweging?’ Beweging en creativiteit wil ze op verschillende manieren aan elkaar koppelen.

Art on the Move is een leerlijn beeldende vorming voor de onderbouw van havo en vwo. De drie 2-daagse workshops, To collect, It’s happening en Lead the way, stimuleren de leerling om in beweging te komen en op onderzoek uit te gaan in de omgeving in en om school. Deze fysieke activiteit brengt de leerling ergens, maar doet ook iets met zijn hersenen. Het stimuleert creatief denken! Dit laatste komt goed van pas bij de opdrachten die tijdens deze workshops worden uitgevoerd. De omgeving wordt hierbij gebruikt als uitgangspunt voor kunstopdrachten, maar ook als bron van materialen en als tentoonstellingsruimte.