• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs Editie 2019 van start

Is een van je voormalige of huidige studenten dé gedroomde kandidaat voor de OnderwijsToptalentPrijs? Of ben je zelf een enthousiaste leraar (in spe) in het basis- of voorgezet onderwijs en mag iedereen zien wat jij het onderwijs en je leerlingen te bieden hebt? Ga dan nu naar de inschrijfpagina en doe mee!

Simon Bornstein

Graduate School Theology and Religious Studies (RUG)

De jeugdwerkloosheid loopt in Amsterdam onder migranten op tot dramatische hoogten. Naar aanleiding van de noodkreten van leerlingen van Simon Bornstein is hij een onderzoek gestart onder de vleugels van EMCEMO resulterend in het rapport Mocro in Mokum.

Na de presentatie van het rapport heeft hij samen met andere betrokkenen, zoals het Comité 21 Maart – Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, een nationale actieweek, een demonstratie op de Dam in Amsterdam en een Manifestatie op het Museumplein in Amsterdam te initiëren om deze problematiek landelijk op de politieke agenda geplaatst te krijgen. Het genoemde Comité brengt circa 100 maatschappelijke organisaties bij elkaar die dit initiatief steunen.