• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs Editie 2019 van start

Is een van je voormalige of huidige studenten dé gedroomde kandidaat voor de OnderwijsToptalentPrijs? Of ben je zelf een enthousiaste leraar (in spe) in het basis- of voorgezet onderwijs en mag iedereen zien wat jij het onderwijs en je leerlingen te bieden hebt? Ga dan nu naar de inschrijfpagina en doe mee!

Sybrand van der Werf en Sander de Bruijn

Windesheim, Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs, Zwolle

Dit afstudeerproject is ingezonden bij een wedstrijd van de stichting Techniekpromotie en het Ministerie van Defensie (opdrachtgever).

Doel van het ontwerp was om leerlingen zoveel mogelijk via digitale instructies en lessen door een project heen te leiden, met behulp van de ontwerpcyclus. Doel van de leerling was om een militair kamp zo te ontwerpen dat dit makkelijk, snel en goedkoop op te bouwen en af te breken zou zijn.

Het ingezonden project omvat een digitale lessenserie waarin de ontwerpcyclus wordt doorlopen. Er is veel met kleur en beeldmateriaal gewerkt. De instructies worden gegeven door medewerkers van het Ministerie van Defensie met behulp van video’s. De winnaars van de wedstrijd hebben een rondvlucht gemaakt in een kdc-10, een tankvliegtuig voor F-16’s, van het Ministerie van Defensie.