• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs Editie 2019 van start

Is een van je voormalige of huidige studenten dé gedroomde kandidaat voor de OnderwijsToptalentPrijs? Of ben je zelf een enthousiaste leraar (in spe) in het basis- of voorgezet onderwijs en mag iedereen zien wat jij het onderwijs en je leerlingen te bieden hebt? Ga dan nu naar de inschrijfpagina en doe mee!

Jolynn Bollen

Iselinge Hogeschool, Doetinchem

Ik heb een website rondom ‘Samen begrijpen’ ontwikkeld voor leerkrachten en leerlingen om met behulp van coöperatieve leerstrategieën begrijpend leesstrategieën toe te passen en deze zich eigen te maken.

 Op deze site staat onder andere een voorbereidingsplan waarmee leerkrachten begrijpend lezen voorbereiden. Met dit voorbereidingsplan maken leerkrachten keuzes over welke begrijpend leesstrategie centraal staat en hoe leerlingen deze strategie gaan uitvoeren op een coöperatieve manier. Ook voor leerlingen heb ik een stappenplan ontworpen waarop alle begrijpend leesstrategieën en handige tips staan weergegeven. Tenslotte heb ik verschillende instructievideo’s gemaakt, waarop leerkrachten en leerlingen coöperatieve leerstrategieën en begrijpend leesstrategieën bekijken.