• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs 2019 uitgereikt !

Op 3 oktober 2019 is in de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort, de OnderwijsToptalentPrijs uitgereikt. Het programma begon met een expositie van een aantal kandidaten. Vervolgens was er een debat rond een aantal stellingen, georganiseerd door vakblad Didactief. Tot slot was er de prijsuitreiking. Het actuele beeldmateriaal wordt zo snel mogelijk geplaatst.

Jolynn Bollen

Iselinge Hogeschool, Doetinchem

Ik heb een website rondom ‘Samen begrijpen’ ontwikkeld voor leerkrachten en leerlingen om met behulp van coöperatieve leerstrategieën begrijpend leesstrategieën toe te passen en deze zich eigen te maken.

 Op deze site staat onder andere een voorbereidingsplan waarmee leerkrachten begrijpend lezen voorbereiden. Met dit voorbereidingsplan maken leerkrachten keuzes over welke begrijpend leesstrategie centraal staat en hoe leerlingen deze strategie gaan uitvoeren op een coöperatieve manier. Ook voor leerlingen heb ik een stappenplan ontworpen waarop alle begrijpend leesstrategieën en handige tips staan weergegeven. Tenslotte heb ik verschillende instructievideo’s gemaakt, waarop leerkrachten en leerlingen coöperatieve leerstrategieën en begrijpend leesstrategieën bekijken.