• Onderwijstoptalentprijs Home 01
  • Onderwijstoptalentprijs Home 02
  • Onderwijstoptalentprijs Home 03

OnderwijsTopTalentPrijs Editie 2019 van start

Is een van je voormalige of huidige studenten dé gedroomde kandidaat voor de OnderwijsToptalentPrijs? Of ben je zelf een enthousiaste leraar (in spe) in het basis- of voorgezet onderwijs en mag iedereen zien wat jij het onderwijs en je leerlingen te bieden hebt? Ga dan nu naar de inschrijfpagina en doe mee!

Bernadet Tatje

Rijksuniversiteit Groningen, Lerarenopleiding

Als docent heb ik de belangrijke rol om leerlingen te ondersteunen in hun leerproces. Om elke leerling zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de leerprocessen van deze leerlingen.

Hiervoor heb ik een opdracht ontwikkeld waarbij leerlingen 5-havo stap voor stap vragen oplossen bij een figuur uit de vakken BiNaS. Door leerlingen deze vragen hardop denkend te laten maken, heb ik inzicht gekregen in hoe leerlingen leren, denken en over welke vaardigheden zij beschikken. Dit inzicht heeft mij geholpen om lessen beter aan te laten sluiten bij de wensen van de individuele leerling. De opdracht is zodanig ontworpen dat leerlingen stap voor stap ondersteund worden bij het ontwikkelen van een beter begrip van een figuur uit de BiNaS.